قدردانی از ارتباط چهره به چهره مسئولان حج و زیارت با زائران بیت الله الحرام
۱6 روز از حضور زائران بیت الله الحرام در مدینه منوره میگذرد بر همین اساس تعدادی از آنان در شهر پیامبر ضمن ابراز خرسندی از این سفر معنوی پیشنهادها و گلایه های خود را برای ارتقاء کیفی فعالیت مسئولان حج و زیارت با ما مطرح کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، از بامداد ۲۴ اردیبهشت ماه نخستین کاروان از زائران بیت الله الحرام با بدرقه رسمی مسئولان حج و زیارت به سرزمین وحی اعزام شدند و تا این لحظه بیش از 30 هزار زائر در شهر پیامبر حضور یافته و حدود 20 هزار نفر از آنها به مکه مکرمه اعزام شده اند. مدت زمان حضور این زائران در مدینه منوره ۵ روز برنامه ریزی شده است. ورود زائران مدینه قبل از مبدا کشورمان به سهولت و بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده همچنان ادامه دارد.
تا این لحظه یعنی (8 خرداد ماه) هم حدود ۱۰ هزار تن از هموطنانمان در شهر پیامبر (ص) حضور دارند. اکنون پس از گذشت بیش از دو هفته از آغاز عملیات حج تمتع ۱۴۰۳ با برخی از ضیوف الرحمن که در هتلهای نزدیک مسجد النبی اقامت دارند درباره کمیت و کیفیت این سفر معنوی به گفتگو نشسته ایم.
نظر کلی زائران بیت الله الحرام درباره موضوعاتی همچون تهیه ارز حجاج و مسافرتی، برنامه پروازی، خدمات ارائه شده در هتلها و برنامههای انس و معرفت تاکنون مثبت ارزیابی شده است.
در همین راستا زائری ۸۰ساله که همراه همسرش از شهر رفسنجان توفیق حضور در سرزمین وحی نصیبش شده است میگوید: در چند روزی که در شهر پیامبر هستیم احساس خوبی دارم و خدا را شکر خادمان زائران برخورد خوب و مناسبی با ما داشته اند. ما توانستهایم در قالب کاروانی از مساجد موجود در شهر پیامبر بازدید کنیم. همچنین برنامههای انس و معرفت خوبی برای ما در هتلی که در آن اسکان داریم، برگزار میشود. همچنین روحانیون کاروان و مدیران هم علی رغم اینکه جمعیت زائران زیاد است خدمات مناسبی ارائه داده اند. با توجه به اینکه ما از نخستین کاروانها بودیم که راهی مدینه شدیم برای گرفتن ارز حج کمی با ناهماهنگی روبرو بودیم.
در ادامه این گزارش خانمی ۳۸ساله از کرمان با بیان اینکه پس از ۱۸ سال توفیق حضور در سرزمین وحی را داشته است با ابراز خرسندی از حضور در جوار حرم پیامبر (ص) روایت میکند: یکی از نکات مثبت حضور معینهها در جمع بانوان است که به سولات ما درباره احکام و مناسک پاسخ میگویند. البته متاسفانه به دلیل قوانینی که در کشور میزبان است نتوانستهایم به زیارت قبور ائمه (ص) در بقیع برویم. تمامی زیرساختها در مدینه برای ما فراهم است اما پیشنهاد میکنم که زمینه برای حضور طولانیتر زائران در مدینه فراهم شود. درباره تهیه ارز هم ما توانستیم هم ارز حجاج را بگیریم و هم ارز مسافرتی را هرچند هزینهها در کشور میزبان بسیار گران است.
محمد که زائری ۳۰ساله است اظهار میکند: خوشبختانه در مدینه حال و هوای خوبی داریم اگر چه اتاقی که در هتل داده اند و به دو نفر اختصاص دارد آنچنان وسیع نیست ولی لین هم بدلیل شرایط اسکان زائران در این شهر و فراوانی جمعیت از کشورهای مختلف است. زیر ساختهای ارتباطی و اینترنت هم با توجه به اینکه تمامی هتلها وای فای دارند خوب است و علاوه براین ما از اپراتورهای همراه کشور میزبان برای برقراری ارتباطات خودمان استفاده میکنیم. یکی از نکات قابل توجه این است که مسئولان حج و زیارت همواره از هتلها بازدید دارند و ما میتوانیم بدون واسطه با آنها دیدار و گفتگو کنیم.
بر اساس مصوبه دولت، هر زائر ایرانی خانه خدا امسال میتواند از طریق ثبت نام در سامانه پیامرسان «بله» مبلغ ۵۰۰ دلار ارز حج را از شعب منتخب بانک ملی دریافت کند و علاوه بر آن، زائران میتوانند مبلغ ۵۰۰ دلار ارز مسافرتی را نیز خریداری و هنگام خروج در باجه فرودگاه با نرخ مصوب بانک مرکزی دریافت کنند.
نخستین گروه زائران کشورمان بامداد روز دوشنبه (۲۴ اردیبهشت) از پایانه سلام فرودگاه امام خمینی(ره) در تهران عازم مدینه شدند.
امسال در موسم حج تمتع ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر از زائران و عوامل کاروان ها حضور خواهند داشت.
اعزام زائران حج تا ۱۸ خرداد ادامه دارد و پس از آن عملیات برگشت زائران به کشور آغاز میشود.
پروازهای برگشت زائران حج تمتع ۱۴۰۳ از اوایل تیر آغاز خواهد شد.